آیا می‌دانستید تاریخچه لاراول چه فراز و نشیبی داشته؟

آیا می‌دانستید تاریخچه لاراول چه فراز و نشیبی داشته؟

آیا می‌دانستید تاریخچه لاراول چه فراز و نشیبی داشته؟ از شروع تا به امروز، داستان جذابی که باید بشنوید! مطالعه کنید و ماجرا را کشف کنید.
larave

تیلور اوتول لاراول را به عنوان یک تلاش برای ارائه یک جایگزین پیشرفته‌تر به چارچوب CodeIgniter ایجاد کرد، که ویژگی‌های خاصی مانند پشتیبانی داخلی از احراز هویت و اعتبارسنجی کاربر را فراهم نمی‌کرد. نسخه بتای اول لاراول در تاریخ 9 ژوئن 2011 منتشر شد، که پس از آن نسخه 1 لاراول در همان ماه عرضه شد. لاراول 1 شامل پشتیبانی داخلی از احراز هویت، محلی‌سازی، مدل‌ها، نماها، جلسات، مسیریابی و مکانیزم‌های دیگر بود، اما پشتیبانی از کنترل‌کننده‌ها که باعث می‌شد یک چارچوب واقعی MVC نباشد، وجود نداشت.

لاراول ۲ در سپتامبر ۲۰۱۱ منتشر شد و بهبود‌های مختلفی از طرف نویسنده و جامعه را به همراه داشت. از ویژگی‌های اصلی جدید آن می‌توان به پشتیبانی از کنترلرها اشاره کرد که لاراول ۲ را به یک چارچوب کاملاً MVC-سازگار تبدیل کرد، پشتیبانی داخلی از اصل معکوس‌سازی کنترل (IoC)، و یک سیستم قالب‌بندی به نام Blade. اما متأسفانه، پشتیبانی از بسته‌های شخص ثالث در لاراول ۲ حذف شد.

لاراول ۳ در فوریه ۲۰۱۲ با مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید منتشر شد که شامل رابط خط فرمان (CLI) با نام Artisan، پشتیبانی داخلی از سیستم‌های مدیریت بیشتر پایگاه‌داده، مهاجرت‌های پایگاه داده به عنوان یک شکل از کنترل نسخه برای طرح‌های پایگاه‌داده، پشتیبانی از مدیریت رویدادها، و یک سیستم بسته‌بندی به نام Bundles است. افزایش جامعه کاربری و محبوبیت لاراول همزمان با انتشار لاراول ۳ صورت گرفت.

لاراول 4 با نام مستعار Illuminate در ماه مه 2013 منتشر شد. این نسخه به عنوان یک بازنویسی کامل از چارچوب لاراول ایجاد شد و طرح آن را به یک مجموعه از بسته‌های جداگانه تغییر داد که از طریق کامپوزر توزیع می‌شوند و به عنوان یک مدیر بسته در سطح برنامه عمل می‌کند. چنین طرحی امکان گسترش لاراول 4 را بهبود بخشید که با برنامه زمانبندی منتظم رسمی خود با فواصل شش ماهه بین انتشارهای کوچک اجرا می‌شد. ویژگی‌های جدید دیگر در انتشار لاراول 4 شامل کاشت اطلاعات اولیه پایگاه داده، پشتیبانی از صف‌های پیام، پشتیبانی داخلی برای ارسال انواع مختلف ایمیل و پشتیبانی برای حذف تاخیری رکوردهای پایگاه داده به نام حذف نرم بود.

لاراول 5 در فوریه 2015 منتشر شد به عنوان نتیجه‌ای از تغییرات داخلی که به شمارش مجدد نسخه‌ی آینده‌ی لاراول 4.3 منجر شد. ویژگی‌های جدید در انتشار لاراول 5 شامل پشتیبانی از برنامه‌های اجرای دوره‌ای زمان‌بندی شده از طریق بسته‌ای به نام Scheduler، یک لایه‌ی انتزاعی به نام Flysystem که اجازه می‌دهد از ذخیره‌سازی از راه دور به همان شکلی که از فایل‌های محلی استفاده می‌شود، مدیریت بهتر از دارایی‌های بسته از طریق Elixir، و احراز هویت ساده‌تر از طریق بسته‌ی اختیاری Socialite است. لاراول 5 همچنین یک ساختار درخت دایرکتوری داخلی جدید برای برنامه‌های توسعه یافته را معرفی کرد.

لومن 5.0 نسخه اولیه فریم‌ورک لومن است، یک نسخه سبک از لاراول که برای سرعت بهینه‌سازی شده است. این نسخه اولیه بر اساس سری کامپوننت‌های PHP لاراول 5.x است و نسخه‌های بعدی با ورژن‌های لاراولی که زیرساخت مشترکی با آنها دارد، تطابق دارد. از سال 2022، نویسندگان دیگر توصیه نمی‌کنند از لومن برای بهره‌بردن از این مزایا استفاده کنید و به جای آن لاراول اوکتان را ترویج می‌کنند.

لاراول 5.1 که در ژوئن 2015 منتشر شد، اولین نسخه‌ای از لاراول بود که پشتیبانی بلند‌مدت (LTS) دریافت کرد. نسخه‌های جدید LTS برنامه‌ریزی شده بودند که هر دو سال یک بار منتشر شوند.

لاراول 5.3 در تاریخ 23 اوت 2016 منتشر شد. ویژگی‌های جدید در 5.3 به بهبود سرعت توسعه‌دهنده با اضافه کردن بهبودهای بیشتری برای وظایف رایج خاص تمرکز دارند.

لاراول 5.4 در تاریخ 24 ژانویه 2017 منتشر شد با ویژگی‌های جدید زیادی مانند لاراول داسک، لاراول میکس، کامپوننت‌ها و اسلات‌های بلید، ایمیل‌های مارک‌داون، فاسادهای خودکار، بهبودهای مسیر، پیام‌های سفارشی برای مجموعه‌ها، و بسیاری دیگر.

لاراول 6 در تاریخ ۳ سپتامبر ۲۰۱۹ منتشر شد. این نسخه شامل تولید کد نقشه بلوپرینت شیفت، نسخه‌بندی معنایی، سازگاری با لاراول ویپور، بهبود پاسخ‌های اجازه دسترسی، بهبودهای میان‌افزار کار، مجموعه‌های تنبل، و بهبودهای زیر-پرس‌ها بود. پشتیبانی از اسکافولد فرانت‌اند از بسته اصلی حذف شد و به بسته laravel/ui منتقل شد.

لاواراول 7 در تاریخ 3 مارس 2020 منتشر شد و با ویژگی‌های جدیدی مانند Laravel Sanctum، Custom Eloquent Casts، Blade Component Tags، عملیات Fluent String و بهبودهای Route Model Binding همراه بود.

لاواراول 8 در تاریخ 8 سپتامبر 2020 منتشر شد و با ویژگی‌های جدیدی مانند Laravel Jetstream، کلاس‌های factory مدل، migration squashing، استفاده از Tailwind CSS برای نمایش صفحه بندی و بهبودهای دیگر در کاربری منتشر شد.

لاوراول ۹ در تاریخ ۸ فوریه ۲۰۲۲ منتشر شد.

لاوراول ۱۰ در تاریخ ۱۴ فوریه ۲۰۲۳ منتشر شد.

بروزرسانی ۱۱ لاوراول در تاریخ ۱۲ مارس ۲۰۲۴ منتشر شد. این بروزرسانی در وبلاگ لاوراول و رسانه‌های اجتماعی اعلام شد و همچنین در کنفرانس EU Laracon که توسط صاحب و بنیان‌گذار لاوراول، تیلور اتول در آمستردام در تاریخ ۵ تا ۶ فوریه برگزار شد، به تفصیل بحث شد. طبق جزئیات اعلام شده توسط لاوراول، تا ۳ سپتامبر ۲۰۲۵ زمان لازم برای اصلاح اشکالات فنی و تا ۱۲ مارس ۲۰۲۶ برای رفع مشکلات امنیتی است. همچنین اعلام شده است که لاوراول ۱۱ نیاز به حداقل نسخه PHP ۸.۲ دارد. همراه با لاوراول ۱۱، ابزار فوق‌العاده دیگری به نام لاوراول ریورب نیز در همان بروزرسانی معرفی شد.

نظرتون در باره لاراول به ما بگین

بیشتر بخوانید:

لینک کوتاه مطالب :

https://thezoom.ir/?p=13070

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.